ÖZEL MATEMATİK DERSİ İSTEYENLER BURAYA

Ankara'da özel matematik dersi ya da ilköğretim düzeyindeki herhangi bir dersten özel ders almak isteyenler benimle iletişime geçebilir. Elektrik Elektronik Mühendisiyim ayrıca 2006 DGS Türkiye dördüncüsüyüm.































21 Ağustos 2009 Cuma

UN KURABİYESİ VE HAYIRLI RAMAZANLAR


Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluş olan bu ay için Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor:
Ramazan ayı girdiği zaman cennet kapıları açılır; cehennem kapıları kilitlenir; şeytanlar zincire vurulur. Ve yine bir hadiste şöyle geçiyor:
Peygamber Efendimiz (sas) bir gün, "Burnu sürtülsün! Burnu sürtülsün! Burnu sürtülsün!" buyurdular Bu dehşetli ikaz üzerine huzurunda bulunanlar, "Kimin burnu sürtülsün ya Rasûlallah?" diye sordu Cevap şöyle geldi: "Ramazan'a girip de ondan günahları bağışlanmış olarak çıkamayanın; yanında anne-babasından biri veya ikisi ihtiyarladığı halde, onların gönlünü kazanarak Cennet'i hak edemeyenin; yanında ismim anıldığı halde bana salât ü selâm getirmeyenin".
Midemize oruç tutturmak kolay, dilimize de oruç tutturabilirsek Ramazanın feyzinden yararlanır, maksadına ereriz. Allah, yaptığımız her iyiliğin karşılığının bire bin belki daha fazla nispette arttığı bu mübarek günlerin kıymetine ermeyi nasip etsin.
Tarifimize gelince. Aslında Ramazanda, hele ki gecelerin kısa olduğu şu günlerde meyveye sıra gelmiyor ki kurabiyeye gelsin. Ama arşivde vardı ve ben de hazır yeni bir post için zaman bulmuşken bir de tarif ekleyim istedim. Aslında linkini vermek daha kolay geliyor. Ramazandan sonra deneyeceklere tavsiye olunur. HAYIRLI VE BEREKETLİ RAMAZANLAR..

20 Ağustos 2009 Perşembe

TART-PASTA


Bu sözde pastayı zamanım az olduğu için bitanecik gelinimiz (Zeynep duymasın:) Elif'in doğum günü için yapmıştım. Gönül isterdi ki şöyle birkaç katlı görkemli bir pasta yapsaydım.. O da gelecek seneye inşallah. Gelelim tarifine


Kekinin tarifini Binbirçeşniden aldım ama ben yine de yazayım.


. 2 yumurta,
· 1 küçük çaybardağı toz şeker,
· 1 küçük çay bardağı süt
· 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
· 2,5 çay bardağı un
· 1 paket kabartma tozu


Bu malzemelerle hazırlanan keki tart kalıbına boşaltıp 170 derecede pişirdim. Kalıbı ters çevirip çıkardığım kekin üstüne muz dilimleri yerleştirdim ve en üstüne de tarifine göre hazırlanmış hazır supangleyi döktüm. Basit fakat lezzetli, en önemlisi de gönül alan bir tarif oldu. Dneyeceklere afiyet olsun..

5 Ağustos 2009 Çarşamba

BERAT KANDİLİ


Gelecek bir yılın kaderinin yazıldığı ve mü'minlere beraat müjdesi veren bu gecede tüm inananların duası kabul, kandili mübarek olsun...