ÖZEL MATEMATİK DERSİ İSTEYENLER BURAYA

Ankara'da özel matematik dersi ya da ilköğretim düzeyindeki herhangi bir dersten özel ders almak isteyenler benimle iletişime geçebilir. Elektrik Elektronik Mühendisiyim ayrıca 2006 DGS Türkiye dördüncüsüyüm.































5 Haziran 2009 Cuma

BUĞDAY SALATASI


Bana en çok aşureyi hatırlattığı için buğdayı çok severim. Bence içine girdiği her yemeğe tat katıyor. Bu salatanın öyle tariflik çok bir özelliği yok. Her zaman yaptığınız salatanın içine biraz haşlanmış buğday katıyorsunuz hepsi bu. Piyaz gibi de yapılabilir ya da buğday yerine haşlanmış nohut da kullanılabilir. Ben yine de kendi yaptığım şeklin tarifini yazıyorum.


Malzemeler:


1 su bardağı haşlanmış buğday
1 salatalık
2 domates
4-5 salatalık (kornişon ) turşusu
Yarım demet dere otu
tuz
zeytinyağı
1 limonun suyu
Buğday bir gece öncesinden yıkanıp üstünü 2-3 parmak geçecek kadar suyla ıslanır. Ertesi gün sabah suyu süzülüp yine üstünü örtecek kadar suyla haşlanır. Genelde kaynadıktan sonra 10 dakika yeterli olur ama kontrol etmekte fayda var çünkü buğdayın cinsine göre değişebilir. Bir de çok haşlanmamasına dikkat etmek gerekir. Haşlanmış buğdayın içine küçük küçük doğranmış salatalık domates turşu ve dereotu katılır. Tuz limon suyu ve zeytinyağ ile hazırlanmış sos da eklenip karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Bu kadar basit malzemelerden beklenmek şekilde lezzetti ve çok pratik bir salata. Tebrik ederim

    YanıtlaSil